餐廳快速搜尋
一品雞煲火鍋  Great Restaurant
一品雞煲火鍋
地址 荃灣眾安街73號地下
電話 2499-3337
菜式 廣東
人均消費 HKD101-200


7
味道 3.5
服務 3.5
環境 3.5
價錢 3.5
1
0
0
營業時間 星期一至日:18:00-03:00
付款方法 Visa、Master、現金
外賣 提供外賣服務
訂桌資料 可供訂桌
泊車資料 停車場
招牌菜 手切肥牛、手打丸、坑腩、炸腐皮、秘製雞煲、塁魚滑  
相關食評
26/04/2012
  • 雞煲
    雞煲
  • 花甲
    花甲
  • 手切肥牛
    手切肥牛
  • 豚肉
    豚肉

雖然近排天氣開始熱, 但聽人講荃灣有間火鍋店幾好食. 加上香港人來講, 火鍋都開始冇分季節, 於是就去試吓有幾好食!

我地今次有六個人, 當中有兩個壽星仔. 而首先就係要等齊人, 因有限時間, 時間為兩小時. 

人一齊就拿拿淋點野食, 當中首要試既當然係佢地出名既秘製雞煲啦!  

雞煲為第一道出埸, 原來係麻辣雞煲! 聞落去真係好香辣味, 睇落去亦用上不少香料, 食落去就更加......雞完全入晒味, 雖然係麻辣, 但沒有想像中咁辣, 易入口, 係食完之後有少少麻的感覺.食完雞之後, 個煲唔好浪費! 用番佢留下的麻辣汁, 加番上湯上去, 火鍋先至正式開始! 而火鍋的材料就跟你上湯開始, 一碟碟送來. 

我們都叫了不少食材, 有手切肥牛, 豚肉, 花甲, 手打丸, 炸支竹, 炸魚皮, 魷魚, 鯇魚片, 烏東等..... 而有幾樣野真係值得推介, 首先係花甲, 好大隻, 好新鮮, 食落去好有鮮味, 唔會因為湯的味道而冇晒花甲的味道!

第二樣推介既係手切肥牛, 真係手切, 唔係講笑! 而且好有牛肉味, 又好有口感, 唔似普通肥牛得個滑字.

第三樣係手打丸, 當中有牛丸同蝦丸, 真係好彈食, 味道亦調得好好!

最後介紹既係烏東, 佢唔係一般既烏東. 加埋個湯底的味道, 真係好食到唔知點講! 有機會大家去試吓就知!

到到埋單, 都只係$1060 除四個人, 兩個壽星仔唔計, 每人都只係$260左右, 都算低食! 另外要提一提, 由我們開始食都埋單, 都不段有人等位, 真係估唔到有咁多人. 如果大家要試, 可能要預早少少時間!



推介菜式 秘製雞煲, 手切肥牛, 手打丸, 烏東
用餐日期 24/04/2012
時段 晚餐
慶祝紀念 生日
用餐埸合 情侶約會 , 家庭聚會 , 三五知己
是次消費 HKD$ 260
食家評分
味道
服務
環境
價錢
地圖
  附近街景
U Lifestyle | Travel | HK | Beauty | Food | Know