正在閱讀
Title
自動翻熱飯盒免微波爐方便攜帶
【廚具用品】打工仔恩物!Lunch Time免排隊 日本一人蒸氣加熱飯盒 仲可以煲新鮮白飯

不用再排隊搶微波爐!自動翻熱飯盒可調節溫度+設定午飯時間

發佈: 2018.10.04
文: YY

上班一族為了慳錢慳時間,很多都會選擇中午帶飯吃,第二日午飯時間又要和其他同事搶用微波爐,又怕微波爐有太多幅射。最近就有外國公司研發了可以自行加熱的飯盒,只要調較好設定,一到午餐時間就可以直接開飯!

HeatsBox自動翻熱飯盒的概念早於2016年推出,來到2018年瑞士Faitron終於宣佈正式推出HeatsBox!HeatsBox可以用手機應用程式先調校好你要吃午飯的時間,翻熱後手機app會提醒你夠鐘食飯,想幾時食就幾時食,唔洗再和同事搶用微波爐。

另外,飯盒還可以選擇你想要飯盒溫度及不同3個翻熱模式,由烘烤、溫熱到快速翻熱,想翻熱蔬菜或肉類都一樣得!

不過目前Heatsbox app只提供android版本,Apple使用者就可能要等等!

有興趣的朋友可以上官方網站訂購~

資料及圖片來源:Faitron

發表食譜

more