【雞翼食譜】雞翼控天堂!5款簡易雞翼食譜一次睇  芝士無骨雞翼/免焗蒜蓉牛油雞翼/可樂雞翼/檸檬茶雞翼/瑞士雞翼

雞翼控天堂!5款簡易雞翼食譜一次睇 芝士無骨雞翼/免焗蒜蓉牛油雞翼/可樂雞翼/檸檬茶雞翼/瑞士雞翼

發佈: 2021.06.11
文: JAN

雞翼相信不少人都喜歡吃,而且製作雞翼可說是零失敗食譜,變化亦非常多樣化,絕對是新手大廚的最佳菜式,以下就為大家收集了幾款十分簡單又易整的雞翼食譜,快點號召各位雞翼迷,一齊試試整一個雞翼大餐啦!

 

1. 芝士無骨雞翼

無骨雞翼可說是雞翼食譜中的上品菜式,啖啖肉之餘,再加上芝士,多種不同口感享受,絕對是雞翼迷最愛呀!

 

2. 免焗蒜蓉牛油雞翼

蒜蓉牛油雞翼香口脆卜卜,這個免焗方法不需用焗爐烤和油炸,十分方便,大家都可以試試呀!

 

3. 可樂雞翼

可樂雞翼絕對是懶人之選,製作非常簡單,最重要是味道十分不錯,派對野餐都十分適合帶去食呢!

 

4. 檸檬茶雞翼

除了可樂雞翼,檸檬茶雞翼可以是你的另一選擇,製作同樣十分方便,酸酸甜甜又很開胃,大家一齊試試這個創新食譜啦!

 

5. 瑞士雞翼

瑞士雞翼相信大家都不會陌生,香港本土茶餐廳很常見的菜式,而且只需4種材料便可做到,十分方便。

↓每月2號、12號及22號雙倍U Fun日!↓

↓齊齊捕捉雙倍彩蛋!儲U Fun換現金券↓


U Lifestyle App限時搶!逢星期三3PM大派現金券!

↓↓ 約定您入App搶 ↓↓

more