米芝蓮廚 出冷壓果汁

發佈: 2015.11.05
文:

為推廣健康飲食,法國米芝蓮二星名廚 Akrame Benallal 今次推出的冷壓蔬果汁共有 21 款,另中有 3 款是冷壓果沙冰,全由 Akrame 和營養師合作設計,分為紅橙黃綠 4 色系列。果汁更特別選用著名的 Norwalk 冷壓果汁機炮製,與一般榨汁機相比,可保留更多蔬果中的營養,加上果汁全部於工場即日鮮榨,確保新鮮。

冷壓果汁的好處就是含有不同健康功效,像 Akrame 推介的 Pineapple POWER,就集合了菠蘿、橙、熱情果、龍蒿、椰子水等蔬菜,酸酸甜甜很易入口,同時又能為人體提供維他命 C。客人除可單買果汁外,Akrame 今次更推出「米芝蓮名廚果汁套裝」,可選為期一日、兩日或三日,當中包括 10 枝果汁和蛋白質粉、纖維粉等,全方位補充人體所需的營養。另外,還有特別設計的營養餐單,由 Akrame 設計 6 天配果汁 menu,啱晒貪靚嘅女士們!

特別推介:
Madame Carrot $58
主要成分有紅菜頭、蘿蔔、蘋果等,紅菜頭甜味突出。

Beach Burn $65
以菠菜、紫蘇、菠蘿等榨成,毫無草青味,味道好清新。

Pineapple POWER $70
菠蘿、橙、龍蒿、熱情果等榨成,味道酸甜醒胃,能為人體補充維他命 C。

Pepper Valcano $58
打開蓋已聞到好勁椒味,飲一啖,即爆出澎湃甜椒味。

Water Juicery
電話:2325 9368
網站:www.waterjuicery.com.hk
註:於每天 4pm 前下定單購買,即可於 2 個工作天內收到貨品。(港島區送貨費用:$50、指定九龍區送貨費用:$100)
亦可於 Atelier Vivanda 餐廳取貨,或於 Ciak - In the Kitchen、Alice Wild Luscious Bakery 等地點購買現貨

(原文摘自 U Magazine ISSUE 519)

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more