女生們 飲啖茶滋補吓!

發佈: 2015.11.20
文:

最近發現這系列 3 款台灣漢方草本茶包,專為忙碌女生調理身體不同需要而設。採用有機藥材,以專利無毒茶包盛載,倒入熱水泡成茶便行,非常方便。這款「老是覺得累」養氣茶,以黃耆、枸杞、紅棗混合而成,基本上長期合香港打工仔飲用;另一款「氣色不夠好」,是紅妍參棗茶,以中國長白山人參、大紅棗、黃耆組成,可促進身體代謝,補充氣色,最啱女士唔方便嗰幾日飲用;還有一款叫「最近火氣大」枸杞菊花茶,有清涼解渴降火氣功效,啱晒燥底人。

所有草本精挑有機優質的。菊花沿自長江流域一帶栽種的白菊花,不經漂白,香氣濃郁;枸杞來自青藏高原地區的完熟大枸杞,果實飽滿,氣味香濃。茶包無添加防腐劑、人工香料或人工色素,釋放純正天然草本味道,清幽回甘。買晒 3 盒茶包放公司,梗有一款啱用!

貨品價錢:
「氣色不夠好」紅妍蔘棗茶 $110
「最近火氣大」枸杞菊花茶 $89
「老是覺得累」養氣茶 $84

Green Common

地址:中環德輔道中 173 號南豐大廈 1 樓 1 號舖
電話:2263 3153
營業時間︰星期一至六 9am-8:30pm、星期日 10am-8:30pm

(原文摘自 U Magazine ISSUE 521)

想睇更多?即上 中區 特集!

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

more