免內疚 火雞芝士治

發佈: 2015.11.24
文:

呢份 grilled cheese 三文治,餡料變節,肥嘟嘟嘅芝士分量減少咗,反而換上低脂又健康嘅火雞肉,經常減肥掛口邊嘅肥妹仔食咗,內疚感瞬間流走。

但最正都唔係瘦,而係自製火雞嫩滑唔嚡,加埋紅莓醬及自家製 Ali Oli 蒜味醬,份三文治唔會膩死人、鹹死人,當然我要利申,麵包都係塗滿牛油烘香的,仍然啖啖肉、啖啖芝士,但比起其他 grilled cheese,瘦咗成個碼啦。

Gooble Gooble $70
因為餡料換咗火雞肉,內疚感即時減咗九成,但醬汁保持正斗,以酸酸甜甜嘅紅莓醬混合 Double D 秘製的 Ali Oli 醬汁,當然唔少得半融芝士,自家製麵包塗滿牛油,在扒爐上烘到香噴噴。三文治食落有濕潤感,醬料蒜味濃郁,跟嫩滑的火雞一起吃,雖然啖啖肉,但都唔膩囉。

Double D Burger

地址:中環威靈頓街 22 號威靈頓公爵大廈地下 E 舖
電話:2881 1888
營業時間:8am - till late
收費:現金及信用卡,不設加一
交通:港鐵中環站 D2 出口
泊車:勵精中心 $25/hr
平均收費:$150

相關報導:
衝擊眼球!彩虹芝士吐司

想睇更多?即上 中區 特集!

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more