港版!首爾大熱吐司

發佈: 2015.11.26
文:

首爾嘅 Isaac toast 最引死人嘅地方就係佢塊煎芝士同海綿蛋,Go Full 嘅版本一樣有,四四方方嘅海綿雞蛋係重點,除了雞蛋和發粉外,老闆仲喺蛋漿裏加了忌廉,讓煎出來嘅海綿蛋唔止帶蛋糕嘅鬆軟感覺,仲滑溜溜;煎芝士則選了高檔、煎後唔會瀉身嘅水牛芝士,煎至一邊金黃,面層半融就放到雞蛋面,已夠吸引。

三文治仲可追加韓式肉餅、煙三文魚、吞拿魚、煙肉、火腿或日式叉燒,韓式肉餅以韓國豬肉加上安格斯牛肉刴碎,再加免治肉搓成肉餅,先蒸後煎,有中式蒸肉餅的油香鬆化,但又有漢堡扒面層嘅脆口感。最開心老闆將分量增量了,改用厚身蜜糖麵包製,一份可當一餐醫肚。

古韓燒肉餅韓式多士三文治 $40
雞蛋有少少甜,口感似蛋糕,煎香的芝士鹹香脆口;肉餅鬆化,油潤感比一般的漢堡扒高,貼近亞洲人口味,吐司裏有自家製的醃蘿蔔同韓式辣沙律醬。

泡菜豬肉年糕炒蛋牛角包 $45
新推出五花腩以梨子醃過,加埋切片年糕及自製韓式辣醬炒過,半肥瘦有油香,配即叫即炒即製的滑蛋夾在牛角包裏,感覺比韓式多士三文治輕怡一點。

Go Full

地址:炮台山宏安道 12 號宏暉商場 33 號舖
電話:5547 0340
營業時間:星期一至六 12nn-10pm,星期日休息
收費:現金及八達通,不設加一
交通:港鐵炮台山站 A 出口,步行約 3-5 分鐘
泊車:AIA Tower $23/hr
平均消費:$40

相關報導:
衝擊眼球!彩虹芝士吐司
免內疚 火雞芝士治
熱熔芝士撈滑蛋

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more