肉食男女與厚片豬排治

發佈: 2015.12.03
文:

這份 meat lover 專享的三文治,由黃竹坑大熱嘅 cafe Elephant Grounds 供應,吉列豬排厚度約 1 吋,夾埋蔬菜同烘脆的麵包,要擘到個嘴仔盡一盡先可以一啖食到所有材料,咬落去直頭有種說不出嘅豪邁。

豬排即叫即炸,夠晒香脆新鮮,加埋廚師秘製的酸甜醬汁,肉量雖多,但夾埋吃口感都唔滯,最值得讚係豬排處理得宜,就算厚身都唔硬無渣,一咬即斷又有肉汁,作為肉食男女,唔食就笨。

Tonkatsu $75
作為 meat lover,見到咁厚嘅吉列豬扒,真係流口水了。豬排雖厚但口感軟嫩,可以輕易咬開,肉汁也豐富,配廚師秘製的醬汁,酸酸甜甜,就算肉量多,吃來也不會太膩。連旁嘅加了自製辣醬的粟米及沙律都不俗。

Elephant Grounds Coffee & Kitchen
地址:黃竹坑業發街 1 號 The Factory 1 樓
電話:2562 9000
營業時間:星期一至五 9am - 6pm,星期日 9am-5pm,星期六休息
收費:只收現金,不設加一
交通:銅鑼灣景隆街轉乘 4A 小巴前往
泊車:科達設計中心 $10/hr
平均收費:$120

相關報導:
全城最靚 法式三文治
絕型版進化三文治
烏卒卒全日早餐治
大鮮肉辣雞窩夫治
窩夫夾芝士蟹

想睇更多?即上 Cafe 特集!

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Ísey Skyr健康冰島乳酪套裝!↓

↓ 使用比普通乳酪多近4倍的牛奶!/ 好像Gelato義式雪糕一般的口感!↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more