新麻蒲 韓式慶聖誕

發佈: 2015.12.13
文:

於韓國十分有名嘅烤肉店新麻蒲,在港不足兩年已有三間分店,而今年都會推出聖誕大餐,更加入了香港燒烤嘅特色元素,讓顧客可以自行「串串貢」。

除此之外,新麻蒲更係首間將韓國雪花冰引入本港的韓式餐廳,所以為了迎合聖誕節,餐廳將會把新口味嘅抹茶雪花冰(HK$100)打造成一碗可食用的聖誕樹,令手機很飽之餘,同時又能滿足香港人挑剔嘅味蕾。

「串串貢聖誕套餐」(HK$698)更融入了香港燒烤特色,顧客可以選擇自行用大鐵串串好食材或由餐廳代為串好食材再烤,套餐亦會包括一款主食、爐邊蛋、韓式伴菜、黑芝麻醬沙律及兩杯飲品。

雖然與香港燒烤有少少相若,但是食材卻是用上由韓國直送嘅牛肉,由於新麻蒲嘅母公司係韓國十大肉類批發商之一,因此能夠保證韓牛肉嘅質素。

另外一個「三層聖誕套餐」(HK$638)便繼續沿用新麻蒲特色三層架,再放上特級韓牛和各種鮮肉,仿如高級韓牛下午茶般,相信女士們一定會很喜愛。

除了聖誕節特別套餐外,新麻蒲更推出一個生日推廣,客人只要在訂位時登記為生日訂位,到時再向職員出示有關出生日期之證明文件,就有可以免費獲得「Rainbow Cocktails」。看起來是平平無奇嘅彩色雞尾酒,但其實係由同一個搖酒器倒出來嘅彩色雞尾酒,而雞尾酒重會自己改變顏色,分成六杯不同顏色嘅雞尾酒。

新麻蒲

想睇更多?即上 聖誕節 / 聖誕自助餐 特集!

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more