A-1 Bakery 可愛聖誕cake!

發佈: 2015.12.19
文:

今個聖誕,A-1 Bakery Group 首次與日本著名西餅大師傅橫川哲聯乘合作,炮製多款可愛嘅聖誕蛋糕。

白雪聖誕 $148
特別選用日本北海道鮮忌廉製作,高質素純忌廉使用日本農場牛奶提煉,奶味香濃。軟綿檸檬海綿蛋糕配上紅桑子及藍莓,酸甜的滋味令人無法抗拒。

德式聖誕包 $68
比傳統德國聖誕包更鬆軟,另加入了清新的檸檬香味。內含豐富酒浸提子及雜乾果,配搭 Mulled Wine(熱葡萄酒) 享用更佳。

舞動雪人 $208
柔滑忌廉及香甜士多啤梨配上軟綿蛋糕,口感幼滑,讓人感覺愉快。

小熊派對 $208
朱古力忌廉石板街蛋糕,以彩色棉花糖、朱古力星星及小熊啫喱糖作為綴。

閃亮聖誕 $250
使用 55% 比利時朱古力製作,配搭芒果熱情醬,並加入 Valrhona 黑朱古力脆珠,多重口感。

雪莓奇緣 $250
雪白的忌廉上放了坐著雪橇的聖誕老人,口感幼滑、鬆軟。以色彩鮮艷的鮮雜莓及閃亮銀珠作點綴,為聖誕添上節日氣氛。

聖誕冬甩丹麥酥 $15
圓圓的冬甩外形,香脆丹麥酥夾著美味焦糖吉士,加上白朱古力營造雪白聖誕的浪漫氣氛。

薑餅人 $8
啖啖牛油香味,香脆口感,滋味無窮。

聖誕花環 $12
口感煙韌的麻糬冬甩,加入紅桑子,酸甜滋味。

想睇更多?即上 聖誕節 / 聖誕自助餐 特集!

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】MG Spirit西班牙清新水果酒!↓

↓ 獨特微醺體驗 / 西班牙釀製 / 天然新鮮果汁混合5.5%酒精伏特加!↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more