提神上電!韓系人參咖啡

發佈: 2016.03.02
文:

所以阿媽有時會煲下人參雞湯,畀我補補氣。幾日前,陪阿媽逛韓國人參專門店買人參,見到這盒新發賣的韓國有機糖人參即溶咖啡,只不過 $45 盒,好奇之下買來試試。

盒裝設計繒上韓國鄉郊風景漫畫,感覺好 young,一啲都唔老餅。盒內的即溶咖啡粉獨立包裝,用上阿拉伯咖啡豆磨成粉,再 mix 了人參粉及有機糖。挨近聞聞,有微微的人參味撲鼻而來,飲落非常易入口,人參味不覺霸氣,味道不覺甘,咖啡味屬中間程度,飲完即刻上晒電,打稿滿有 power!我決定以後每次打稿,都來一杯給力給力!

韓印紅
地址:荃灣綠楊坊 1 樓 F14 號舖
電話:2320 1728
營業時間:10:30pm-8:30pm

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【免費送🎁】Patisserie Tony Wong全新花形系列蛋糕!↓

↓立即拎走3款口味:芒果椰子+朱古力紅桑莓+柚子芝麻!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more