抹茶控出動!抹茶朱古力薯片

發佈: 2016.03.06
文:

拉麵、壽司沒辦法托朋友直送到港,但想食日本的限定版零食就不一定要飛到日本才可以品嘗到!

今期最 Hit 的零食又是跟抹茶味有關!抹茶,真的食極唔嫌,今次 upgrade 的零食是卡樂 B 薯片,一打開包裝已經聞到一陣幽香的抹茶香氣,好吸引!薯片的其中一面淋上以京都宇治茶 100% 抹茶製成的抹茶朱古力醬,與韓國大熱的抹茶醬相比,少了一份甜到有點膩的感覺,不會死甜卻同時多了陣陣抹茶的清新。薯片比平時的薯片厚身,加上波浪紋的設計增添脆脆的口感。整體味道如何?入口先會食到薯片的鹹味,然後爆出抹茶的香甜,鹹甜交錯又香脆,最抵讚的是味道不太甜,食多幾塊都不覺膩。

卡樂 B 贅沢抹茶朱古力薯片 $12.8

銷售點:
各 759 阿信屋

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more