阿信屋 觀塘再開飯堂

發佈: 2016.03.14
文:

飯堂可以容納 170 人,空間十足,不會坐到背貼背、臂貼臂。食物方面選擇多籮籮,常餐、特餐、三文治餐、出前一丁公仔麵餐、20 多款炒粉麵、11 款下午茶選擇,車仔麵配料都有 30 種畀你揀!如果你覺得飯堂只是將之前的茶餐廳及車仔麵店混合一體、無新意就錯!呢度增設港式燒味,雖然不是餐廳自家製,但品質亦不錯。蜜汁叉燒不會有太厚糖漿,即使是瘦肉位都不會乾爭爭,抵讚!不過,定價不算特別便宜,常餐一碗湯粉麵配腸仔蛋多士連熱飲,最平都要 $38、四寶飯(叉燒、貴妃雞、紅腸及半隻鹹蛋)要 $58,勝在食物款式夠多,星期六、日都開門做生意,區內上班族搵食又多個選擇。


影片連結:youtu.be/yyTZ847Oppk

雙拼燒味(例牌)$88
燒鴨皮下脂肪不算多而且啖啖肉,可惜肉質比較乾。半肥瘦叉燒肉質鬆軟,肉汁豐富。

蝦仁炒蛋 $48
大蝦用上越南貨,大隻又爽彈,蛋炒得滑溜,即使放久了亦不會出水,炒蛋加了韭黃,好住家 feel。

四川回鍋肉 $62
腩肉片略為爆香後,秒製辣椒油及大量椰菜快炒,辣度適中又不太鹹,最讚是炒得不油膩。

枝竹炆火腩 $62
燒腩肉咬落有肉汁不會食到一陣雪味,加支竹及薑葱爆炒,鑊氣十足。

炸雞髀配沙律 $33
雞髀用了茴香等香料醃,由生炸到熟,皮脆啖啖肉,好滋味。

759 飯堂

地址:觀塘成業街 15-17 號成運工業大廈地下 1 號
外賣熱線:3960 9899
營業時間:7am-8pm

(原文摘自 U Magazine ISSUE 537)

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more