性價比高 雞煲X邊爐

發佈: 2016.03.10
文:

熱賣的任食雞煲 X 邊爐套餐,價錢輕輕加了十零廿蚊,不過依然豐富抵食:每位 $258,可在 2.5 小時內任食四川雞煲,另上鮮茄野菌花蛤蟹鍋打邊爐,可任食近廿款配料,套餐仲包埋刺身、手切牛肉、海鮮拼盤、甜品各一客,好豐富!難得店子沒有將貨就價,堅持用靚料,雞煲用清遠走地雞、蟹煲、海鮮盤的海鮮又用每天下午才在附近街市買的新鮮貨,連牛肉都指定用成本較高但口感好得多的手切牛肉,難怪開業只短短一個月已極速爆場!

四川麻辣雞煲 ( 4 人分量)
任食的雞煲用的是清遠走地雞,配上多種自四川入口的香料泡製,為了令大家易掌握食雞的最佳時間,雞煲上桌時會附設 timer,3 分鐘就食得!

鮮茄花甲野菌蟹鍋 ( 4 人分量)
湯底用上本地大肉蟹、湛江花甲公及大量蔬菜熬成,清新鮮甜。

本地手切牛頸脊 ( 4 人分量)
套餐包括一碟手切牛頸脊,分量按人頭計,手切的牛肉厚薄適中有質感,肉質腍滑,肥瘦分布平均。

泰式生蝦刺身 ( 4 人分量)
套餐包的刺身,生蝦刺身彈牙鮮甜,刺身款式視乎當天食材而定,偶爾供應象拔蚌刺身或挪威三文魚刺身。

海鮮盤 ( 4 人分量)
包括 8-11 款海鮮,款式依時令供應,均是每天自附近街市選購,非常新鮮,採訪當日就有新鮮鮑魚、帶子、蟶子、脆肉鯇等,夠晒回本。

任食配料
任食的火鍋料包括各款丸類、餃類、各款蔬菜、麵食等,種類近廿款。

一哥私房菜

地址:佐敦佐敦道 28-28A 號佐敦廣場 2 樓
電話:6999 0050
營業時間:6pm-2pm
收費:只收現金,設加一
備註:套餐最少 2 位起,星期一至四 $258/位,星期五至日及公眾假期前夕 $268,另加醬料費 $10 及前菜 $20,建議訂座。

(原文摘自 U Magazine ISSUE 537)

想睇更多?即上 自助餐 特集!

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【免費送🎁】Patisserie Tony Wong全新花形系列蛋糕!↓

↓立即拎走3款口味:芒果椰子+朱古力紅桑莓+柚子芝麻!↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more