慳錢大計 $20 食到兩個飯

發佈: 2016.06.06
文:

KFC 嘅「為食一至四」來得合時,朝早 11點 後就用得,啱哂銀包剛剛大出血嘅人慳返個錢。我嚟緊嗰幾日 lunch 同 dinner都有著落了。

邊個話慳錢時要節衣縮食,連 tea 都無得食!小編話你知,只要你有 $10 星期一就可以食到巴辣香雞翼、巴辣雞粒、薯蓉、葡撻或栗米(5揀2)!

個人覺得星期二最抵!因為 $20,$20就食都 2 個大飯!小編自己一個女孩子,覺得 2 個大飯太多,食唔哂咪同朋友 share,除返開都係 $10 就食飽哂,仲唔係最著數。

至於星期三四,唔知是咪「雞脾日」,如果買個 $30 以上嘅飯,星期三加 $3就可以換惹香燒雞脾,而星期四加 $4 就有一隻家鄉雞下脾。

KFC

文:Lou

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more