雪條玩流心?

發佈: 2016.06.14
文:

本地手工雪條店 ISEE ISEE Handcrafted Icy Desserts,趁父親節推出3款流心雪條,有嗲哋至 LIKE 嘅啤酒味、少女 feel 嘅薰衣草味,仲有呀媽都鐘意嘅黑芝麻味,一家大細飲完茶去食返枝雪條啦!

上年夏天開張的手工雪條店 ISEE ISEE Handcrafted Icy Desserts,人氣從未減退,耐唔耐又會見佢哋出品的雪條於 ig、fb 上出現,分店仲愈開愈多。要繼續 keep 住個勢,就要不定期推出新口味保持新鮮感。最近 ISEE ISEE 又有新搞作,趁住流心熱潮未完,決定於今個星期日(6 月 12 日)推出一系列流心雪條系列。
特登揀父親節推新產品,當中梗係有啱晒老豆口味的雪條啦!Papa loves honey beer (18+) 的雪條外層是 Hoegaarden 啤酒味,未食就已經聞到勁濃的啤酒麥味,中間的流心餡仲 MIX 咗紐西蘭蜜糖及 Jack Daniels 威士忌,鐘意飲返杯嘅嗲哋一定 Like!
唔飲酒都有其他選擇 Black Sesame Overflow 雪條中間係黑芝麻流心餡,芝麻味濃到好似食緊芝麻糊咁,配埋椰汁及豆奶的外層,簡直係將中式糖水變雪條,創意十足。流心系列仲有一枝少女味的雪條,Honey Lavender 以法國薰衣草用 cold brew 方法做成雪條 base,中間的流心餡用咗紐西蘭野生蜂蜜,味道香甜。
地址:銅鑼灣禮頓道 138 號希雲大廈 01 號舖
電話:2337 3361

文:Jessie

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more