觀塘 1 小時限時 $38 任添雞件

發佈: 2016.06.26
文:

入到餐廳,見到有 9 成食客都是食緊雞煲,店員會首先問要辣還是不辣,等咗 10 分鐘終於上雞煲喇!雞煲有大量湯浸住,撈一撈睇睇其實都幾足料!一煲至少30件雞,雞胸、雞背、脾位、雞翼乜都齊,仲有少許洋葱、雞脾菇片。

雞煲辣度一般,雞件唔太入味,但好在食唔到有雪藏味,肉質又唔會好嚡好乾。小記與朋友一行二人,花咗差不多半個鐘先食完第一round。完成任務即刻舉手加雞,店員幾分鐘內就幫忙加雞件,粗略估計都有接近30件雞。順帶一提,如果一個鐘未夠喉,可以再畀多$38加鐘一小時。抵唔抵食,就要睇你食量有幾大、食得有幾快喇!

任食雞煲 $38
第一Round都有30多件雞,算足料。

香港風情

地址:觀塘興業街1號駱駝漆中心地下B號舖
電話:2345 1399
$38 雞煲任食時段:星期一至日6pm後( 加$38延長60分鐘)

文、攝:Jessie

相關報導:
長沙灣癲價 $88 任食新鮮雞煲

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more