食完忘不了的滷味

發佈: 2016.06.28
文:

呢間係教育路嘅滷味店堪稱元朗宵夜名物,唔係誇張,食完真係會心思思再食。

踏入 11 點,老闆準備開檔期間,就已經有 10 幾人排隊等食,見到條龍已經知唔係講笑。滷味種類非常多,有牛柏葉、紅腸、生腸、豬耳、豬肚等等等等等,想食嘜都有。老闆話,成盤滷味的精華所在就係呢個豉油,事關呢個並唔係普通嘅豉油,而係自家調制的羅漢果豉油,真係聽到都已經覺得下火。如果一個人食,老闆就推薦買 $30 的什錦,可以滿足晒乜都想食嘅心態,而除自家豉油外,仲附上勁大兜芥末同甜醬,啲醬唔使就住食,爽!帶甘甜味的羅漢果豉油真心好食,唔似一般豉油得個鹹字,首推配牛柏葉,因為豉油滲滿每塊葉,唔使點其他醬汁都已經好好食。

地址:元朗教育路66號G2地舖(豪大大雞排門口)
電話:91986473
營業時間:11pm-3am

文:Froggie

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more