大埔名髀 跨區開店

發佈: 2016.07.12
文:


雞髀 Size 差唔多手掌咁大,有柯打才即時串竹籤、蘸麵包糠生炸,新鮮熱辣。

店子裝修時麾,令人耳目一新,不變的是該店名物,炸髀 ($28/隻) Size 差不多手掌咁大,即叫即炸,肉汁豐盈,閒閒哋日賣幾百隻,唔係講笑。

每個炸髀王都有自己獨門秘方,三多老闆用日本麵包糠蘸滿雞髀再生炸,似日式吉列豬扒般香脆,一咬下,薄薄的脆皮發出「咔嚓」聲響,好吸引,更有竹籤串住,方便捧著雞髀來食。

這店堪稱「一門雙髀」,炸髀外,滷水雞髀($28/隻)同樣受歡迎,後者肉質更嫩,滷水味香濃,鹹淡適中帶微甜。試過椒鹽雞軟骨亦唔錯,雞軟骨先炸後炒,加埋洋蔥粒,超惹味。


椒鹽雞軟骨 $65 堆滿一整盒的雞軟骨,先炸香再跟洋蔥粒爆炒,粒粒香口惹味,轉眼就掃清。

三多炸肶
地址:元朗又新街 40-48 號榮豐大廈地下 E 號舖
電話:從缺
營業時間:星期一至四 3pm-1am,星期五 3pm-2am,星期六、日及公眾假期 2am-2am

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more