周末必逛! 首間海外 AEON STYLE

發佈: 2016.07.06
文:

樓高4層的 AEON STYLE 各有不同主題又新設多個新元素,地下全新 Food Court 更有首次來港的日本東京車站人氣品牌Fari-Beurre,大賣精緻鮮果撻及法式鹹批,又有於日本設有143間分店的日式麵包店 Cantevole、章魚丸、鐵板燒、丼飯等。同層的食品市場增設日本精米專區、新鮮空運到港的海鮮專區、日本當造水果、即叫即榨冷壓果汁等。


全新翻新的AEON STYLE,環境光猛,裝修設計感覺young好多!


全日本有143間分店的日式麵包店Cantevole。


Food Court枱與枱之間的空間尚算闊落,唔會坐到好逼。

行上二樓及三樓仲有更多餐廳選擇,除了UCC 咖啡室、茶房別天神、和洋風壽司店「鮨楽」之外,一家大細去shopping必選有兒童餐供應的「Cow Bean by Pokka Cafe」,食飽行埋家品部 Home Living 及精品店R.O.U,食玩買逛足一日!


食品市場內有新鮮空運到港的海鮮專區,日本金目鯛、鯖魚、皇帝蟹及台灣香魚等都有。


食品市場增設日本精米專區,日本米由日本米直送到港,再由本地廠房精米,分別有新潟及魚沼米。


新增設兩部自助點餐機,透過輕觸式熒幕揀選餐廳及食物,用八達通畀錢後取單去餐廳等拎食物就ok!


買完一袋二袋生果、冰鮮肉又想繼續行街?店內設有冷凍儲物櫃(溫度設於攝氏4至7度),只要出示消費收據即可免費使用。但有濃烈氣味如榴槤或易融的雪糕都不建議存放。

Aeon Style康怡
地址:鰂魚涌康山道2號康怡廣場(南)
電話:2565 3600

文:Jessie、攝::Lok

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more