長洲兩層高松坂庫 有針筒噴煙雪糕食

發佈: 2016.09.18
文:

長洲松坂庫原來喺今年 5 月太平清醮期間開,樓高兩層,貨品種類同一般松坂庫差唔多,都係以日韓台零食為主,但地方明顯濶落啲。雖然唔似尖沙咀店有超正海膽手卷賣,不過就睇中大家喺大熱天時都想食杯雪糕嘅心態,出咗 2 款長洲限定嘅噴煙雪糕。分別係紅苺士兵熱情果士兵,仲加咗乾冰喺杯底做出噴煙效果,好吸睛!


紅苺士兵 $25
紅苺士兵用紅苺果蓉同 3.6 牛乳製,味道清甜,食到果肉,不過紅苺味就唔算突出。加咗針筒嘅造型為佢加分,紅苺雪糕上面插咗枝載住蘋果汁嘅針筒,自己加入雪糕度,幾趣怪!


熱情果士兵 $25
熱情果士兵雖然無針筒,勝在味道醒胃酸甜。熱情果雪糕上面加咗樺花樹蜜,食落唔會太甜,仲好滋潤添!


松坂庫長洲分店樓高兩層,下層主要賣日韓台食品,飲品種類多,仲有個雪糕 counter。而上層就係用餐區,喺樓下賣完雪糕,就可在樓上歎住冷氣食雪糕!


松坂庫
地址︰長洲海榜街 33 號
電話︰2782 1322

文︰Louise、攝︰Jay

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more