超貴氣!在雪糕上貼金

發佈: 2016.09.21
文:

邊間雪糕店咁架勢?就係人氣雪糕甜品店 i CREMERiA。舖頭即將推出「純金北海道牛奶雪糕」,金光閃閃嘅外表,係 99% 含金量的食用金箔,逐片人手鋪在軟雪糕上,令一杯睇落平凡的呍呢嗱味雪糕突然虛榮感 level up,吸 like 指數颷升!

金箔其實冇乜味道,質感好似兒時時食白兔糖的食用紙,入口即溶,放喺舌頭上影相,都幾過癮!據聞金箔有極高的美顏價值,近年有唔少用金箔製成的護膚品,又據講金箔有助平衡體內酸鹼度,幫助促進新陳代謝及提升腸臟健康,信唔信都好,作為吃貨點都要試!


限定純金北海道牛奶雪糕 $98(9月23日推出)
呍呢嗱味軟雪糕又香又甜,每口都吃到金箔,雖然無味,但質感好得意!



將金葉不斷捶打五萬次,打成厚度只有萬份之二毫米的金箔鋪在雪糕上,即刻變得超貴氣。


i CREMERiA
地址:銅鑼灣軒尼詩道 555 號崇光百貨 B2 樓 18 號舖
電話:2831 3960
營業時間:星期四至日 10am-10pm ,星期五及六10am-10:30pm

文、攝:Theo

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more