去台中 食花碌碌雪糕漢堡

發佈: 2016.11.01
文:


呢間位於台中、名叫 Ice Cream Bun’s 的雪糕店就將雪糕漢堡玩到千變萬化。單係漢堡就有 4 款,分別係招牌堡、丹麥堡、竹炭堡、牛角包;醬料有朱克力、煉奶、草莓醬及焦糖等 6 種,至於雪糕則有呍呢嗱、抹茶、朱古力等,仲有 Oreo、M&M、蔓越莓、棉花糖等配料,仲可以加水果。哇!有選擇困難的真係唔好去呀!


(IG:iris_starry)


(IG:qweraxsz)
買的時候可在漢堡、醬料、雪糕、配料及水果任揀一款,價錢就視乎所揀選的漢堡而定,大部分都唔會超過 NT$150,價錢合理。


(IG:icecreambuns)
丹麥堡 + 煉奶 + M&M + 芒果及朱古力雪糕。店方表示,有時候會有 not on menu 的隱藏版雪糕,下次去可以多口問店員一句!

(IG:etup_na)
Ice Cream Bun’s 漢堡冰淇淋
地址:台中市南屯區東興路三段201號
營業時間:14:00~20:30(逢星期二休息)
電話:0980-680587

文︰Froggie

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more