大人專享百力滋

發佈: 2016.11.04
文:

相信大家去日本都會買番幾盒限定版 Pocky 百力滋做手信,特粗、特細、地區限定版一向極受歡迎;最近品牌新推一款叫做「大人の琥珀」的百力滋,一種尊屬大人享受味道的百力滋。

大人の琥珀 ¥998(一盒 6 包)
包裝睇落都 high class 過人,訂多幾盒當手信都唔失禮。
即係咩呢?就是做到與威士忌的麥香味相似的味道,最適合鍾意摸酒底的佐酒百力滋。餅乾條加上麥汁製成,再淋上加咗鹽的厚身朱古力,用鹽味帶出朱古力的香濃。據聞當中含有的 麥香威士忌麥芽香相當 match,是品嚐威士忌的最好小食。


加了麥汁的餅乾條再淋上加咗鹽的朱古力,睇落都想食,就算飲唔飲酒都好想試。

其實,就算唔飲酒都好想試吓,究竟加咗麥汁的百力滋係咪真係好食啲,而家在日本amazon 都有得賣,唔使得個望字。

售賣網: goo.gl/qYbjyk
官方網: goo.gl/tNhk8D
文:Theo 相片來源:Pocky 官方網及 amazon

↓【免費送🎁】Patisserie Tony Wong全新花形系列蛋糕!↓

↓立即拎走3款口味:芒果椰子+朱古力紅桑莓+柚子芝麻!↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more