名廚監修 霸氣龍蝦腸粉

發佈: 2016.11.12
文:

呢個龍蝦汁燴腸粉係名廚 Eddy 開設、專食龍蝦小食的「龍蝦寶寶」出品,店舖早前從中環租庇利街搬到域多利皇后街,店面睇落較時尚,點餐也用上平板電腦,方便又快捷。
龍蝦汁燴腸粉 $68
舖頭之前推出的超豪龍蝦 All Day Breakfast 已經成為話題,今次再來霸氣外露的龍蝦湯腸粉,以龍蝦熬成龍蝦湯汁,淋在腸粉上,再灑上蝦子粉,仲有粒粒龍蝦肉,賣相和組合已覺霸氣。
腸粉吸晒 龍蝦湯的鮮甜味。略嫌腸粉皮過厚及硬身;上面有粒粒龍蝦肉,雖然細細粒,但食落彈牙,夠新鮮!
沾滿 蝦子粉,好甘香。
龍蝦喇沙 $108
除了腸粉外,店內差不多佔 9 成菜式都與龍蝦有關,有好似呢碗龍蝦喇沙,用龍蝦湯crossover 馬來西亞喇沙,湯底加入自製喇沙醬,香濃惹味。
龍蝦喇沙,真係有龍蝦㗎!啖啖肉,爽口彈牙,夠晒霸氣。
以平板電腦落單,方便快捷。
地址:中環域多利皇后街 13 號地舖
電話:3622 1246
營業時間:8am-10pm
文、攝:Theo

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【免費送🎁】Patisserie Tony Wong全新花形系列蛋糕!↓

↓立即拎走3款口味:芒果椰子+朱古力紅桑莓+柚子芝麻!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more