最新 KitKat 一排食到 3 種味!

發佈: 2016.11.12
文:

另類之選:粉絲召集!花生醬 KitKat 回歸


便利店發現到佢,所餘無幾了。


KitKat Chunky Best of the Best $8.9
呢款全新 KitKat,包裝有 「New」和「Best of the Best」等字眼!齋睇好吸引!


打開包裝,一排 3 格。切開朱古力,果然同包裝上的一模一樣,每一格都唔同口味,最頂層分別有(左起)焦糖、忌廉曲奇及軟心朱古力 3 款口味,每一格的軟心下面,就係朱古力威化。

相關連結:KitKat x Tiramisu 變種千層蛋糕


味道呢,以焦糖味最甜,預咗啦!軟心朱古力則有濃濃的朱古力味,兩款的味道非常突出。至於忌廉曲奇味道則較淡,質地 creamy 中又食到曲奇的口感,建議先從(左起)曲奇開始,然後再食朱古力,到最後才食味道最甜的焦糖,咁先可以嗒真各種味道。

售賣點:全綫 7-ELEVEN
電話:2299 1110

文:Froggie;攝:Ricky、Froggie

本周必食:期間限定!7 仔宇治抹茶軟雪糕
放題精選:
顏值最高!好抵任食雞煲火鍋
小食放送:
雪糕店發現!$28 迷你部隊鍋

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【免費送🎁】Patisserie Tony Wong全新花形系列蛋糕!↓

↓立即拎走3款口味:芒果椰子+朱古力紅桑莓+柚子芝麻!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more