古靈精怪三文治 小鮮肉潛艇係乜?

發佈: 2016.11.17
文:

呢間小店叫 Happpy Corner,主打西式三文治和包類,喺大角咀開業不足一個月,但去過的街坊對佢都印象難忘!
皆因這裏的食物名稱夠搞鬼!好似每日限量供應的「小鮮肉潛艇」,其實係慢煮安格斯牛肉法包;「慢煮阿豬媽」呢,就係慢煮手撕豬漢堡!「無花火箭妹」,就係無花果火箭菜和芝士的法包三文治,係咪好搞鬼呢!點菜時都有少少尷尬㗎!講完就會笑!同場仲有「多芒小雞雞」、「煙燻芝士狗」,你估下係咩?
無花火箭妹 $60
睇外貌,畀呢個「妹」的澎湃內涵嚇親。烘過的穀物法包穀味重兼脆卜卜,中間夾住 軟身的無花果、芝士粒、青蘋果及梨,仲有 黑醋,酸甜果香味好突出;以番茄、火箭菜點綴,味道豐富得來好清新清爽。
魚魚得水 $48
睇名估計同魚有關,果然!係吞拿魚蛋沙律牛角包。賣相與坊間吃到的相若,最讚是牛角包,非常酥脆;塗上黃芥末醬,雖然有少少攻鼻,但好特別。
雜莓乳酪 $35
以新鮮的藍莓、紅莓、黑莓及蔓越莓加上乳酪打成,質地比乳酪更稠,味道偏酸。
Happy Corner
地址:大角咀埃華街 117 號地下 B1 號舖
電話:6288 5367
營業時間:星期二至日 11:00am - 8:00pm
文、攝:Froggie

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more