香甜得意!蘋果 x 玉子燒

發佈: 2016.11.18
文:

行過荃灣,見到呢間叫「煙燻玉子燒」嘅舖頭,唔使講都知用玉子燒做主打。呢度嘅玉子燒唔係平時嘅明太子、鰻魚等大路口味,配料都好出位得意,用日本雞蛋製作,即叫即製,燒好仲會以美國核桃木煙燻,提升玉子味道。
玉子燒會以煙燻方法處理,煙燻所用的是 美國核桃木,味道清香不攻鼻。
打開即有煙攻出,好香呀!
蘋果玉子燒 $32
推薦凍食!內裏有非常多蘋果粒,酸甜的蘋果加上蛋的甜味,食起來感覺頗清爽,用來當作飯後甜品都得。
黑松露玉子燒 $38
一切開就見到滿滿的芝士及黑松露湧出!黑松露分量很多,玉子厚實濕潤度,配上鹹鹹的芝味及淡淡的黑松露、煙薰香味,味道有層次得來全無遺和感,好味!
煙燻玉子燒
地址:荃灣鱟地坊 80-84 號華成樓 B 座 B3 舖
電話:從缺
營業時間:4:30pm-9:30pm
文:Froggie 攝:Jay

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【免費送🎁】Patisserie Tony Wong全新花形系列蛋糕!↓

↓立即拎走3款口味:芒果椰子+朱古力紅桑莓+柚子芝麻!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more