滋潤暖笠笠 許留山有料椰皇燉奶

發佈: 2016.11.18
文:

今次許留山推出的分別係「極品椰皇」同「清潤燉品」系列,兩款甜品均以椰皇做主角,當中極品椰皇有唔同配搭,好似標榜滋補嘅椰皇燉燕窩雪蛤、補血養顏嘅椰皇清心丸紅米露配黃金松子,仲有美肌的椰皇燉奶配高纖燕麥等,配搭嶄新得來,可加添口感。「極品椰皇」的宣傳海報仲有火爐㷫住椰皇,但實物只係用碗盛載。
椰皇燉奶配高纖燕麥 $49
首推椰皇燉奶配高纖燕麥,在椰皇裏有勁滑燉奶,仲有高纖燕麥、西米同燉,味道有啲似食椰奶麥皮,刮埋椰皇肉食,滋潤得來又飽肚。
椰皇清心丸紅米露配黃金松子 $49
糖水的味道似腐竹糖水,清心丸與紅米吃起來軟糯煙韌,仲食到松子甘香,令味道層次有所提升,咬口十足。
椰香南瓜露 $29
【掃區小食】 蘋果 x 玉子燒
除了燉椰皇外,同場發現有其他新品,呢個南瓜露就係其中之一。南瓜露濃稠,口感實在,除了南瓜蓉外更吃到百合和西米。
許留山
地址:葵芳葵義路 2-10 號新葵芳花園商場地下 16-36號舖
營業時間:12:30nn -11:30pm
電話: 2442 1882
文:Froggie 攝:Jay


歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more