蠟筆小新 and Friends 萌爆餐具精品

發佈: 2016.11.23
文:

為咗慶祝《蠟筆小新劇場版》25 歲生日,今年日本舉行各類型慶祝活動,本地粉絲不要去羡慕不要去妒忌,因為全新劇場版影亦將在香港上映;同時《蠟筆小新》與網店 DING DONG 宅配便 crossover,推出「小新同盟生活系列」,所以推出的商品除咗小新外,仲有同佢一齊成長嘅夥伴,種類好多,有小白筷子座、Chocobi 餅乾毛氈、不理不理左衛門與小白陶瓷碗、蠟筆小新布咕𠱸,仲有不理不埋左衛門豆袋梳化等,真係款款都想買晒返屋企!


小白午餐袋 $110(19cm x 29cm)
小白圖案午餐袋,仲有屋仔匙扣掛飾,OL 最啱。


小白及不理不理左衛門日式陶瓷碗套裝 $160(一套兩款)
小白的萌樣與不理不理左衛門的嬲豬樣成為對比,超可愛。瓷碗直徑 6.5cm,容量有 600ml。


小白筷子座 $120/ 對
懶洋洋小白變成筷子座,加上喊包樣,好治癒。

相關連結:蠟筆小新點心 動感屁股大啖咬!

嚟緊仲有電影《蠟筆小新劇場版:瞓啦!早唞早著夢作戰》上映,真係要帶個咕𠱸入場「十卜」佢。


蠟筆小新與鱷山先生午睡組合 $350/ 套(37cm x 23cm 小枕套、143cm x 86cm 毛氈)
小新最鍾意的零食 Chocobi 餅乾,包裝上鱷山先生今次同佢化身毛氈及小枕,最適合瞓覺晏覺。


蠟筆小新布咕𠱸 $190(5cm x 35cm x 45cm)
化身動感超人的蠟筆小新,真係好鬼有型,好想攬住佢。


不理不埋左衛門豆袋梳化 $680(55cm x 85cm x 45cm)
嬲豬樣無限放大變成豆袋梳化,瞓落去好舒服。

小新同盟生活系列
網頁:www.dingdongtakuhaibin.com/index.php/?___store=zh

文:Theo、圖:有關機構

美食情報:PizzaExpress 首推抵食下午茶餐
搞鬼點心:
鬼馬點心 魷魚粉卷游來游去!
聖誕搞作:
赤柱聖誕市集 糖果屋食波板糖 Buffet

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more