好想玩! 2 米高火箭甜點扭蛋機

發佈: 2016.11.25
文:

呢座火箭登陸咗邊?慘慘!唔係香港,係台南!佢嘅真身係一部大型甜點扭蛋機,叫做「蛋 甜點扭蛋機」,有成 220cm 高,仲高過你同我!據說扭蛋機每日限量 80 隻「甜點扭蛋」,口味是隨機的,你可能會扭一杯 果凍巧克力,台灣人好 creative 呀!

圖︰蛋-甜點扭蛋機 @ facebook
火箭造型嘅扭蛋機係粉紅 + 黃色 + 藍色,感覺好卡通,個 concept「也太有趣了吧」!

#desert #sweets #gacha #gashapon #toymachine #tainan #taiwan

Lynn Lin(@innegg)張貼的影片 於 張貼

片段來源︰innegg @ instagram
玩法好簡單,你要先探頭望下機內仲有無扭蛋,有嘅就入一個 50 蚊同 一個 10 蚊台幣 coin,再順時針大力扭,就出到扭蛋了!

圖︰iamverina @instagram
甜點扭蛋嘅 size 仲大過個棒球,早排入面嘅甜點主要係果凍,每天有唔同口味,包括抹茶、橘子、櫻花,仲會有小熊軟糖果凍,我都好想扭呀!

圖︰dodo.0420 @instagram
11 月中仲加埋水果乾朱古力入扭蛋機,好足料咁喎!

如果我可以飛轉台灣/ 香港都有就好喇!
蛋-甜點扭蛋機
地址︰台南市中西區海安路二段48號(幸の町門口處)
營業時間︰5pm-10pm
Facebook︰ 蛋-甜點扭蛋機
文︰Louise

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more