內藏奶凍!口感 QQ 朱古力綠茶卷

發佈: 2016.12.01
文:

最近山崎麵包店推出咗「 奶凍卷蛋」糸列,在軟綿綿的卷蛋蛋糕內藏着 Q 彈奶凍!有創意!共有 4 款口味 mix and match,好似朱古力 綠茶奶凍卷、芒果奶凍卷、咖啡牛奶奶凍卷椰汁奶凍卷。食落蛋糕濕潤又軟身,中間的奶凍,夠晒 Q 彈,口感同 cream 嘅滑溜係兩回事!好過癮!我最 like 朱古力綠茶味,綠茶味好香又帶回甘,重點是一個都只係 $38,性價比超高。
朱古力綠茶奶凍卷 $38
外層蛋糕朱古力味超濃,而且蛋糕本身好濕潤軟綿,中間的綠茶奶凍口感夠 Q,又有好濃的綠茶香。
芒果奶凍卷 $38
外層是原味蛋糕,有淡淡的蛋香,中間的奶凍除咗係有牛奶味,仲有絲絲芒果肉,酸酸甜甜,好醒胃。
咖啡牛奶奶凍卷 $38
蛋糕有淡淡的咖啡味,加上濃郁的牛奶奶凍,味道好似飲緊咖啡一樣!
YAMAZAKE BAKERY
電話:3657 1000
文:Theo 攝:Paul
【紫薯狂熱】 100% Match!紫薯糊 x 豆花

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more