香港都食到喇!韓國 Starbucks 黑白布甸

發佈: 2016.12.09
文:

今次呢款令韓國及日本人失控的 Starbucks 黑白布甸,其實係由一間韓國網購店引入,香港 Starbucks 都未有得食。呢款本來限定的布甸,因為極度受歡,徇眾要求,變成永久產品。牛奶、朱古力味的黑白雙色布甸,雖然設計簡單,但卻不失型格,最正食完個杯仔仲可以攞嚟種盆栽仔,正呀!
Starbucks 黑白布甸 $78(2 杯)
每杯重 100 克,黑杯內的朱古力布甸顏色似朱古力奶,至於白杯內的布甸則是淺黃色,哇,好吸引呀!
朱古力布甸質感幼滑,朱古力味濃郁之餘,甜中亦帶非常朱古力的苦澀,非常有層次,真心覺得食一杯完全唔夠喉!
甜而不膩的牛奶布甸同樣滑嘟嘟,奶味重,嗒落亦有蛋黃香,好味程度絕對同朱古力不相伯仲!
銷售點:
facebook: somethings at 韓嵐
地址:天水圍新北江商場一樓 C8A
電話:9663 7880
文:Froggie 攝:Ricky

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more