旺中新發現 手臂長窩夫!

發佈: 2016.12.09
文:

作為第二個葵廣的旺角中心,不時會發現新奇有趣的小食,好似韓食小店 Nun Asia Hk,最近引入韓國小食界 hit 爆的「巨型 12 吋特長窩夫」。度一度,真係與原圖符合,足足有手臂咁長,好誇張!鹹甜口味加埋多達 14 款,好似 特濃紫薯、黑松露碎蛋香濃咖啡 tiramisu,連 榴槤味都有,真係花多眼亂。雖然睇落好 heavy,但食落一啲都唔覺滯;窩夫鬆脆香軟,餡料又夠多,一啖咬落,好滿足。如果怕食唔晒或想試多幾款口味,可以買半條。
無花無假,12 吋窩夫真係有手臂咁長!
14 款口味,真係會花多眼亂。
特濃紫薯窩夫 $32 (半條)、$48 (全條)
先在窩夫上唧紫薯忌廉,再唧上北海道的紫薯蓉,灑上紫薯粉,最後再淋紫薯汁,一啖咬落,濃濃紫薯味在口腔爆發,紫薯控一食愛上。
黑松露碎蛋窩夫 $32 (半條)、$48 (全條)
在窩夫上鋪上生菜,加上碎蛋沙律,最後再淋上來意大利的黑松露醬,未食已經閒到好香的黑松露味,食落蛋碎中和黑松露的鹹味,配上甜甜的窩夫,好 match。
香濃咖啡 Tiramisu 特級窩夫 $28 (半條)、$43 (全條)
自家製的 Mascarpone cheese 夠香滑,灑上咖啡粉及樹皮朱古力,貼而不膩。
除咗「巨型 12 吋特長窩夫」外,店內仲有好多韓式小食及飲品,好似韓國出名的 香蕉奶製成的沙冰韓式魚仔年糕小食特飲杯等。
韓式魚仔年糕 $25
魚仔形魚蛋,食落好彈牙,年糕亦夠稔糯,加上酸甜帶微辣的韓式醬,惹味。
(左)草莓沙冰、 (中)香蕉奶沙冰、 (右)蜜瓜味沙冰 $20 (杯)
用韓國出名的生果味奶打成沙冰,飲落果味好香,特別推介香蕉奶沙冰,香蕉味濃郁。
小食特飲杯
只要買任何店內小食,加 $15 起就可以追加厚切薯條及梳打特飲。必食推介,是芝士磨菇釀雞翼 ($30),雞翼的 juicy 加上融化的芝士,好邪惡!
只要於 Nun Asia Hk 的 facebook 或 instagram 打卡,即刻送你一杯巨蜂梳打或 $10 現金券。
Nun Asia Hk
地址︰旺角中心 1 樓 84 號舖
電話︰從缺
營業時間︰12nn-10pm
文: Theo 攝: Nova
【Mega 菠蘿包】 半磅菠蘿包 15 款口味晒冷

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more