抵玩入手 迷你版 Party 三寶

發佈: 2016.12.09
文:

呢三部我稱為「Party 三寶」的棉花糖、爆谷及朱古力噴泉機,是在 city'super 無意發現。每部 size 只有手臂大小,方便收藏。雖則體積細,但絕對唔「流」,好似棉花糖機,只要倒入食用砂糖,過兩分鐘,就可炮製出一絲絲軟綿綿的棉花糖,再用竹籤繞幾個圈就掂,簡單易整,賣相與平時街買的無分別。
至於爆谷機及朱古力噴泉,仲簡單,只要在超市買現成未爆的爆谷粒及朱古力粒(座熱使用)就搞掂,最啱開 party 用。
棉花糖機 $289
方法簡單,只要將平時廚房必備的食用砂糖,倒入中間的黑色鐵圈,不到兩分鐘,就會見到一絲絲棉花糖,用竹籤繞幾個圈就搞掂,完全零難度,想食幾多都得。
爆谷機 $249
只要將袋裝爆谷粒倒入鐵盤,過幾分鐘,熱辣辣的爆谷就出爐。
朱古力噴泉 $289
將加了食用油的朱古力粒放入微波爐預熱成漿,倒入朱古力噴泉,就會有噴泉效果,最適合與士多啤梨或其他生果一齊食。
city'super 及 LOG-ON
查詢電話:2736 3866
文:Theo 攝:Ricky

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more