北海道人氣泡芙條 登陸台北

發佈: 2016.12.12
文:

來自北海道 ZAKUZAKU 是芝士撻 BAKE 的分綫,主要賣以北海道牛奶製泡芙條,將自家製的吉士餡注入當中,再灑上香脆杏仁碎。上年有幸在原宿分店食過,未食經已聞到陣陣牛奶香,咬落外層鬆脆,內裏吉士醬夠 creamy,一試難忘。難怪兩年前在東京開分店,首月就賣出 35 萬條的驚人紀錄。12 月 23 日更會在台北開設首間海外分店,令人葡萄!唔知幾時來香港開分店呢?
 
加上 杏仁碎的泡芙,外層咬落會有「咔嚓」一聲,內裏的 吉士醬又夠 creamy,一試難忘。
 
 
除了泡芙條外,仲有奶味超重的牛奶軟雪糕,灑上杏仁碎,口感好特別。
 
ZAKUZAKU
地址:新光三越台北信義新天地 A11 館 1 樓
 
文:Theo 圖: ZAKUZAKU 官方網頁
 
 

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more