日本雪糕蜜瓜包~推鹹食新口味!

發佈: 2017.01.20

冬天梗係想食啲暖笠笠既食物落肚啦!12 月登陸香港的「世界第2好味雪糕蜜瓜麵包」,都趁天氣轉凍推出兩款好warm既鹹味麵包。呢兩款新出的鹹味蜜瓜包,是根據日本的配方製作。餡料多到漏出來的「芝士火腿沙律蜜瓜麵包」,夾有爽甜生菜,配以沙律醬及芝麻醬,再加埋瞬用火槍輕炙兩面的火腿片,豐富到當lunch食都得!


另有「雙芝士蜜瓜麵包」,於新鮮出爐的蜜瓜包表面唧上沙律醬、黑椒碎後加兩片日本明治芝士,再用火槍將芝士燒至微微融化,既有芝士鹹香又有沙律醬的酸咪甜味,就算係兩片芝士放面都唔覺得好飽滯。

芝士火腿沙律蜜瓜麵包 $48
此為日本店人氣款式,外脆內軟的蜜瓜包,夾住生菜及經火炙的火腿,配以沙律醬、芝麻醬及黑椒碎,芝士食落帶焦香,好惹味。

日本雪糕蜜瓜包~推鹹食新口味!

雙芝士蜜瓜麵包 $38
於蜜瓜包唧少許沙律醬、放兩片日本芝士,再用火槍燒至半融,芝士迷唔好錯過!

日本雪糕蜜瓜包~推鹹食新口味!

世界第 2 好味雪糕蜜瓜麵包香港店
地址:銅鑼灣景隆街  15-27  號地下  1A  舖
電話:從缺
營業時間:11am-10pm

 

原文摘自 U Magazine

↓【免費送🎁】Patisserie Tony Wong全新花形系列蛋糕!↓

↓立即拎走3款口味:芒果椰子+朱古力紅桑莓+柚子芝麻!↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more