熱愛優質生活

銅鑼灣利園區 話題之過江龍食店

2017.06.17

銅鑼灣利園區超過60間食肆,當中更有多家過江龍食店進駐,即使未能親身飛到本店,亦可品嚐人氣地道滋味!

===================================

地道韓國炸雞店 DODAM CHICKEN

來自韓國的Dodam Chicken,有齊烤雞及炸雞——烤雞是以Pizza爐烤製雞塊,400度的高溫迫出多餘油份,讓烤雞外皮脆香,肉質鮮嫰。想食得脆口,當然亦可選擇炸雞,餐廳更配上風味窩夫,讓舌尖盡情遊走韓國。

蜂蜜牛油窩夫脆雞 $268

炸雞香脆可口,配合窩夫及滋味蜜糖,帶來非常「脆」緻的享受。

韓式燒烤味無骨焗雞 $178

由大廚以特製香料醃製雞肉,放入烤爐烤香,迫出油份,食得健康。

 

地址︰利舞臺18樓A

電話︰2333 8365

營業時間︰11:30am-11:30pm

====================================

日本焙茶元祖 京林屋

踏進京林屋,即被其木質的裝潢吸引。不能錯過招牌甜品抹茶蕨餅、抹茶及焙茶芭菲,餐廳近日更推出香港限定焙茶料理,料理的米飯在烹煮時以招牌朝薰焙茶代水,令飯粒滲透誘人茶香!

Page 1 of 5

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!