【佐敦放題】佐敦新開燒肉放題 2.5小時任食多款和牛+Movenpick雪糕+海鮮

荃灣$78麻辣燙放題 70款配料任食+啤酒汽水任飲

發佈時間: 2017.09.26
文: TenTen
  • 1,000次
    分享

麻辣是不少港人的最愛,除了火鍋之外,大家有沒有試過以車仔麵形式經營的麻辣燙?

位於荃灣的「老巷麻辣燙」有雞煲、小菜等食品供應,不過最吸引的當然是新推的$78任食麻辣燙!

任食時段由10pm開始,連粉麵有超過70款食品選擇,四款任點涼拌小食亦相當吸引。

涼拌分別有尖椒皮蛋、黑木雲耳及手拍青瓜,三款都不太辣,黑木雲耳微酸,十分開胃!

最驚喜的是連口水雞粉皮都有!雞肉嫩滑,粉皮爽口,如果再辣些就更滋味!

主角麻辣燙,食完可以無限再點,不過每次都要叫一個麵底以及最多八款配料,大胃王啱哂!

小編選擇了薯粉作麵底,另有土豆粉、米線等可以選擇。

食麻辣燙當然要選擇「吸湯」的配料!麵根、大腐竹都是打邊爐常客,小編特別推薦豆串,大大塊超「索湯」,每啖都有滿滿麻辣湯汁溢出。

麻辣湯好伙伴-鴨血夠滑溜。

食肉獸可以選擇肥牛/豬腩肉等配料,味道一般。

燕餃肥肉較多,不過就好香口。

另外牛柏葉、金菇及海帶結等,則是較為爽口的選擇。

湯底有不同辣度選擇,亦可選清湯(豬骨湯),辣度分五級,由BB辣到自殺辣,鍾意食辣的朋友可以挑戰一下自己!另外啤酒、汽水等飲品都可以任飲,邊食邊飲解解辣!

老巷麻辣燙

地址:荃灣曹公坊5號德仁樓地舖

任食時段(90分鐘):

星期一至四 10pm後$78

星期五至日 10pm後$98

預訂:2618 1608/2618 0110

歡迎你 like 我哋 U Food Facebook Page / U Food Instagram ,取得我哋更新更快嘅資訊!

【佐敦放題】佐敦新開燒肉放題 2.5小時任食多款和牛+Movenpick雪糕+海鮮
more