旺角美食丨人氣地道川菜館「見見面」插旗旺角! $55抵食水煮牛肉/招牌酸菜桂花魚/紅糖糍粑/炸饅頭

發佈: 2022.10.27
文: 莫甄兒

【旺角美食】九龍城人氣餐廳「見見面」主打地道川菜,最近亦在旺角再添分店!旺角新店除了供應多款特色川菜外,更有不少抵食午市外賣套餐,最平$45就有交易,各位打工仔放lunch又可以多個選擇。另外更增設了120分鐘任食雞煲放題,約埋朋友聚會都不錯~

同場加映:拉絲麻糬冬甩甜品網店新開張 脆皮焦糖麻糬/爆漿朱古力餡 超特別芫荽味!

 

旺角分店樓高兩層,一樓是川菜,二樓是火鍋。午市時段客飯套餐抵至$45就有交易,若果想與朋友分享,也有數十款特色川菜,包括涼菜、佐酒小食、私房小炒等,即睇Menu:

口水雞飯($45)非常抵食,雞件浸滿紅油,非常入味,雞皮也夠爽彈嫩滑。水煮牛肉飯 ($55)分量十足,牛肉厚身軟腍,更有大量辣椒、芽菜及花椒,麻辣味十足。

必試招牌酸菜魚($188/例牌),可選擇生魚或較貴的桂花魚,也可自行決定麻度和辣度。同樣是非常大碗,足夠與朋友們分享,酸湯味濃,魚肉滑嫩結實。可以另再加配紅薯粉(+$30),能索盡精華而且煙韌入味。

其他特色川菜有夫妻肺片($58)、麻辣牛柏葉($48)、肥腸酸辣粉($40)、紅油豬耳($48)等,選擇多多,價錢親民。

酥脆炸饅頭($38)也是不能錯過!一共六粒,炸至外層香脆,點上煉奶更是滋味。特色甜品有紅糖糍粑($38)和紅糖冰粉($33),前者外脆內煙韌,後者冰涼解辣。

旺角分店更新增了120分鐘任食邊爐放題,最平$288就可以任食多款肉類及配料,更送任食雞煲以及刺身一份。

旺角美食丨人氣地道川菜館「見見面」插旗旺角! $55抵食水煮牛肉/招牌酸菜桂花魚/紅糖糍粑/炸饅頭

見見面

旺角店

地址:九龍旺角亞皆老街33號1&2樓

電話:28683633

九龍城店

地址:九龍城打鼓嶺道80-82號地下;九龍城賈丙達道45號地下

電話:23689268

天后店

地址:香港天后琉璃街9號地下

電話:26589868

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓


↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

more