Glamping 主題燒肉店 1 月限定飄雪 + Busking / 戶外聽歌燒棉花糖至 2am

發佈: 2024.01.03
文: U Magazine

Holiday mood 尚未離我而去,所以放工後都堅持約下朋友飲嘢吹水,自我延續假期感覺。呢排氣溫涼爽爽,飲嘢不如去這間 glamping 主題燒肉店,戶外位置超正,不單以露營主題布置,即日至 1 月 10 日更推出飄雪及 bucking 活動應應節日。

text│sieg photo│Kei

這間燒肉店相當適合飲嘢,因為戶外位置營業到 2am,食完燒肉後直落飲嘢,不用趕頭趕命食到飯嚟又唔夠時間飲嘢。

戶外位置布置相當有心意,十足十日本山林祭的規模,不但舖上木地板及圍欄,還放了係露營專用的枱椅,加埋發光的「火爐」及暖燈,讓大家置身鬧市glamping。由即日至 1 月 10 日,入夜後更有飄雪活動,每晚 6pm 至 11pm 會飄雪,每半小時一次,都幾密集,唔怕唔夠時間打卡。

這區域晚上 9 時開始更有 busking 活動,邀請不少歌手來獻唱,有歌聽有酒飲又「落埋雪」,一秒由繁囂的尖沙咀切換到富士山腳的山林祭。

戶外位置供應甜品、cocktail 及水煙,大家可以坐在露營餐枱旁燒棉花糖及歎朱古力火鍋,當然少不了叫杯雞尾酒,近期天氣涼涼哋,在這裏「野炊」真的好 chill,據聞晚晚都幾多人來飲嘢,你都好執輸啦!

室內也以 glamping 為主題布置。

店內設有帳篷個室,用餐區都放置了野餐用的矮餐枱及摺凳,加埋營燈,儀式感十足。

舖頭主攻日式燒肉。

烤棉花糖 $108(戶外供應)
戶外提供多款露營小食,在微寒的冬季,這款燒棉花糖最受歡迎,以野炊小鐵鑄鍋奉上,鍋內有朱古力及棉花糖,亦提供餅乾給大家自製 s'more。

朱古力火鍋士多啤梨 $118(戶外供應)
以煮得暖笠笠的朱古力蘸點士多啤梨,充滿野炊滋味。

和之花蕾 $128、靜岡草莓藍姆酒 $118
室內及戶外位置均提供雞尾酒,酒款都以 fruity 漬新為主。

戶外位置以供應露營小食甜品、雞尾酒及水煙為主。

【info】
火土燒肉 Hearth yakiniku by ATUM
地址:尖沙咀河內道 18 號 K11 Art Mall 3 樓 314 號舖
電話:3954 5644
營業時間:(餐廳)12nn - 4pm、5pm - 11pm,(戶外酒吧)7pm - 2am

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more