北角麵包店「康甜餅店」推出巨型麻糬波波 超過17款口味/栗米濃湯味/泰奶味/冬陰公味

發佈: 2024.04.02
文: 簡思倫

小編最近發現到這間北角舊式麵包店「康甜餅店」推出了巨型麻糬波波,口味超過17款,不定期更會有期間限定口味,例如今次小編去的時候就有期間限定冬陰功及熱辣辣出爐的泰奶味。每款巨型麻糬波波都有一隻手掌大,體型有如平時的菠蘿包般大,咬開有完美空心,食落口感煙韌,喜歡吃麻糬波波的朋友不妨去試試啦~

同場加映:U Food【開箱速遞】最新影片!

巨型麻糬波波 ($7/個;$13/2個)

每款巨型麻糬波波都有一隻手掌大,體型有如平時的菠蘿包般大,咬開有完美空心,食落口感煙韌,但略嫌某幾款味道不太突出。

巨型麻糬波波口味有超過17款,包括栗米濃湯抹茶黑松露咖喱斑斕味、朱古力、日式咖喱、伯爵茶及咖啡等。不定期更會有期間限定口味,例如今次小編去的時候就有期間限定冬陰功、香蕉Oreo及熱辣辣出爐的泰奶味。小編試完17款後比較推介特濃朱古力冬陰功味栗米濃湯泰奶味。

康甜餅店

地址:北角七姊妹道199號地舖

電話:25633465

↓【免費送🎁】微熱山丘全新造型香蕉窩夫餅乾禮盒100盒!↓

↓ 進駐香港十週年大贈送│送埋香港獨家限量版布袋~↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more