唯港薈The Market帝王蟹宴自助餐 花雕浸蟹/胡椒炒蟹/蟹肉多士

發佈: 2024.05.08
文: 劉曉晴

唯港薈The Market的自助餐一直都非常歡迎,而且會不定期推出不同主題的美食,讓客人每次光顧都能品嚐到不同滋味。而近日The Market首次推出「阿拉斯加帝王蟹宴」自助餐,有10款以多國風味烹調的帝王蟹菜式,喜歡吃蟹的朋友千萬不要錯過啦!

▶立即下載U Lifestyle App: https://onelink.to/ulapp2

同場加映:【識食攻略】最新影片

唯港薈The Market最近推出的「阿拉斯加帝王蟹宴」自助餐,有多款以阿拉斯加帝王蟹入饌的風味美食,超過10款不同帝王蟹菜式於午市及晚市輪流供應。

冷盤方面有陳年花雕浸阿拉斯加蟹腳作主打,充滿中式傳統風味,做法新穎;還有阿拉斯加蟹肉青芒果沙律阿拉斯加蟹肉牛油果沙律,兩者同樣清新開胃。

必吃即席燒烤的鹽燒阿拉斯加蟹腳,即叫即燒,保證肉質新鮮惹味之選有蒜蓉焗阿拉斯加蟹腳、新加坡辣椒醬炒阿拉斯加蟹腳、新加坡黑胡椒炒阿拉斯加蟹。蟹宴的重點還有芝士阿拉斯加蟹伊面、甜米酒蒸阿拉斯加蟹腳配香滑豆腐、泰式阿拉斯加蟹腳粉絲。

除了蟹,喜歡吃海鮮的朋友亦不能錯過新鮮三文魚籽即叫即炒時令鑽石蜆各式刺身及冰凍海鮮。The Market還有北京烤鴨卷、海南雞飯及GODIVA雪糕等美食讓大家選擇。

The Market馳名的榴槤甜品更是大受歡迎,例如迷你D24榴槤芝士撻、自家製榴槤雪糕、榴槤斑蘭菠蘿包及榴槤麻糬葡撻等,簡直是榴槤控的天堂。

於5月11日至12日母親節期間,晚市時段將期間限定於自助餐供應海參扒菜;每位食客惠顧週末自助午餐或晚餐均可享桃膠燕窩北海道牛奶布甸乙客

The Market 阿拉斯加帝王蟹宴自助餐

地址:尖沙咀科學館道17號唯港薈2樓

供應日期:2024年5月1日至2024年6月30日

預訂:(852) 3400 1388
 
網上訂位: The Market自助餐預訂連結

價錢:The Market自助餐價錢參考

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more