尖沙咀人氣粉紅色系Café 龍蝦懸浮意粉/紫薯千層蛋糕/抹茶梳乎厘奄列

發佈: 2019.04.24
文: KM

尖沙咀這間粉紅色主題的「White Button Café」,餐廳除了多個粉紅影相位外,熱食及甜品都相當有特色,最近更同時裝品牌Kanalili合作推出識得浮在半空中的龍蝦懸浮意粉,想知點解會懸浮半空就記得去試試啦!

White Button Café以粉紅色設計為主調,有不少粉紅影相位,更有小道具提供,最適合大家食野前影相打卡!

餐廳最近推出浮在半空中的波士頓龍蝦懸浮扁意粉($188),以龍蝦湯製作的醬汁味道香濃,配上足料的波士頓龍蝦,份量夠兩個人一齊Share,想知道意粉的秘密就要親自去一試。

【尖沙咀美食】尖沙咀人氣粉紅色系Café 龍蝦懸浮意粉/紫薯千層蛋糕/抹茶梳乎厘奄列

新推出的還有日本紫薯千層蛋糕($52),紫薯味香甜,口感鬆軟綿滑,紫薯控不能錯過!

【尖沙咀美食】尖沙咀人氣粉紅色系Café 龍蝦懸浮意粉/紫薯千層蛋糕/抹茶梳乎厘奄列

店內仲有不少賣相吸引的美食,一樣愛食客歡迎!復古電視機下午茶($440/2位)有8款鹹甜小食及兩杯自選飲品,包括黑松露輕煎加拿大帶子、海蝦玉子亞力架餅乾、法式草莓馬卡龍及玫瑰蜂蜜千層餅等,選擇頗多,好啱同閨蜜一齊分享!

宇治抹茶梳乎厘奄列($88)亦是店內人氣之選,充滿空氣感的梳乎厘奄列鬆軟,加上宇治抹茶甘香茶味,一旁仲有雪糕及忌廉。

餐廳仲有多款特色飲品,香蕉草莓沙冰($58)及芒果水蜜桃沙冰($58)

兩款的果味濃郁,配搭美食一齊歎,亦是不錯的選擇!

 

White Button Café

地址:尖沙咀亞士厘道23號雅士利中心12樓

時間:星期一至日 12nn-10pm

↓【免費送☕】sensory ZERO港幣$300餐飲禮券!↓

↓ 請您食招牌蒲燒三層鰻魚滑蛋飯 / 澳洲M5+和牛溫泉蛋飯 / Crazy Chocolate!


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more