想減肥但又控制唔到自己?美國智能電擊手環幫你戒甩所有壞習慣

發佈: 2019.06.23
文: YY

相信每位女士都有個減肥大計,只是一拖再拖遲遲未實現,每次見到抹茶甜品、珍珠奶茶都要暫緩一下瘦身計劃。想減肥但又經常抵受不住美食的誘惑?最近Amazon就出現了一款電擊手帶,只要一忍不住想吃垃圾食物時,就會放電,絕對是減肥良伴!

美國Amazon最近推出了一款名為Pavlok的電擊手帶,原來這款手帶早於數年前登上Indiegogo集資平台,去年更推出Pavlok第二代,Pavlok是一款會釋出微量電流的智能手環,可以減低食慾、助你改掉壞習慣。

用家可以在Pavlok的應用程式中設定電流強度及想改掉的壞習慣,如吃垃圾食物、咬手指、吸煙等,從而協助解決壞習慣。

現時Pavlok每隻售價為美元$199.99(約港幣$1556),詳情可參考官方網站

資料及圖片來源:AmazonPavlokLadbible

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓


↓【限時搶⚡】日清盈優青汁套裝!↓

↓ 日本製造 / 清爽蘋果味、濃厚白桃味 / 有助維持腸道及皮膚健康!

more