丼丼屋 品嚐日本名物丼飯滋味

發佈: 2019.07.02
文: U Food

點解日本成為香港人嘅熱門旅遊勝地?除咗有好多好嘢玩之外,當然係畀勁多美食吸引啦!丼丼屋就知道大家都熱愛正宗日本美食,於是由2016年起從「日本丼物選手權」獨家引入多款當地丼物。更於去年開始跟日本權威丼物組織「全國丼連盟」聯手合作,將日本不同地方嘅名物丼帶到香港。為身處喺香港嘅食客帶來新鮮感之餘,仲可以唔使飛都吃到地道嘅日本滋味!

名物牛筋丼定食 $82

一試上癮!期間限定「名物牛筋丼」

丼丼屋跟「全國丼連盟」的第三回聯乘,由2019年6月15日先推出大阪著名拉麵店「龍旗信」之人氣丼物「名物牛筋丼」!日式的牛筋肉特別之處在於肉與筋的比例均勻,肉質柔嫩帶有嚼勁,令人一試上癮!

丼丼屋 品嚐日本名物丼飯滋味

MEGA名物牛筋丼 $348

丼丼屋繼續延續MEGA丼熱潮,喺7月份更推出香港限定版的「MEGA名物牛筋丼」!由7月1日到31日期間加推5倍肉量嘅激量版,畀你同朋友仔一齊share!記得至少一日前打電話或者親臨分店預約啦!

丼丼屋 品嚐日本名物丼飯滋味

滝の川監修蟹丼 $178

該丼物為丼丼屋與富士電視台及東京巨蛋合作帶來香港的人氣丼物,來自福井縣越前蟹料理專門店「滝の川」,店家特地為丼物炮製香濃蟹味噌及秘製醬汁,先把秘製醬汁倒進白飯,再以蟹肉配特製香濃蟹味噌,味覺大滿足喔!

特上盛大蝦海鮮丼 $128

說到丼物又怎少得刺身?現在只要來到丼丼屋點選「特上盛大蝦海鮮丼」就可享海產的鮮甜滋味啦!肥美吞拿魚、豐腴三文魚、鮮味大蝦等刺身都是上等貨色,啖啖海洋鮮味,定能滿足各位刺身粉絲的要求。

丼丼屋 品嚐日本名物丼飯滋味

Info

地址:青衣青衣城2樓212號舖

營業時間 : 11:30am-10:30pm

電話:3904 1613

Facebook:DONDONYAHK

IG:dondonyahk

網頁:https://www.dondonya.com.hk/

 

資料由客戶提供

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓


↓【限時搶⚡】Louiscocoa鳳梨啤酒口味可可即沖營養代餐奶昔!↓

↓ 首創含微量酒精代餐 / 嚴選高級可可粉 / 加水即沖即飲!↓

more