6大靚景餐廳推介 大草地日落Cafe/露天餐廳/摩天輪海景

發佈: 2019.06.28
文: YY

夏天懶洋洋,最啱同一班朋友去曬下太陽、欣賞下美景~今次就為大家介紹多間靚景餐廳,有摩洛哥風格、城中後花園,仲可以睇埋維港海景,搵個天朗氣清嘅日子約埋閨密去一齊去歎下啦!

 

1. 海濱咖啡店

西九文化區藝術公園最近新開了一間海濱咖啡店,Cafe沒有menu,靠客人用感官選擇咖啡粉,再由咖啡師調製。店外可以欣賞到日落海景,晚上咖啡店更會變為酒吧!

 

2. 海傍Starbucks

尖沙咀星光大道早前重開,多了一間兩層高Starbucks進駐,設有露天及向海座位,可以飽覽維港景色!

 

3. 中環摩天輪海景Brunch

這間位於中環IFC的西餐廳有推出周末海鮮早午餐,可以邊歎海鮮邊欣賞摩天輪海景,享受一個輕鬆悠閒的下午!

 

4. 宮廷風下午茶

尖沙咀這間主打英式下午茶的餐廳,裝潢以維多利亞建築風格為藍本,配合典雅的復古傢具,華麗氣派。客人可以歎到傳統英式下午茶,餐廳更有室外露台,可遠觀周邊山林景色,相當寫意!

 

5. %Arabica

%Arabica在西環堅尼地城海傍開設一間兩層高的分店,cafe落地玻璃的設計方便大家欣賞維港海景,日落時可歎杯咖啡享受夕陽西斜的風景,輕鬆愜意。

 

6. Mango Tree

尖沙咀圓方高級泰菜Mango Tree最近重新裝修,佔地6000呎,新裝潢混合現代和前衛的風格,用餐區以雨林中的大樹下為主題,面朝維港景色,可以一邊歎泰國菜一邊欣賞靚景!

 

想睇更多靚景餐廳:靚景餐廳精選特集

↓【免費送🎁】微熱山丘全新造型香蕉窩夫餅乾禮盒100盒!↓

↓ 進駐香港十週年大贈送│送埋香港獨家限量版布袋~↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more