【聖誕2019】赤柱聖誕市集12月開鑼 全新科學實驗室主題/50攤檔出售特色美食+精品

赤柱聖誕市集12月開鑼 全新科學實驗室主題/50攤檔出售特色美食+精品

發佈: 2019.11.22
文: Amber Li

赤柱廣場自2015年起,每年12月都會舉辦聖誕市集,以往就曾以德國及芬蘭主題登場,供應一系列當地特色美食、飲品及商品,讓港人可以感受到歐洲聖誕氣氛。今年2019年的聖誕市集就一改歐洲聖誕市集風格,以「聖誕實驗室」全新主題同大家見面,想去的朋友記得mark低今年日子喇!

今次的赤柱聖誕市集由2個週末延長至3個週末,與以往歐洲市集不同,以Christmas Happy Chemistry為主題,有不同的互動科學裝置及色彩繽紛的實驗室可以打卡。

市集將會有50個特色攤位,提供各式各樣的精品、美食,仲可以玩心理測驗,然後製作屬於自己的幸運棉花糖。

今年大會一樣會提供環保餐具租借服務,同時更與PayMe合作,只要於市集以PayMe付款消費滿$150即可回贈$15,仲有得玩夾公仔添!

大會將會提供免費穿梭巴士及船隻,仲唔約定朋友去感受下聖誕氣氛~

赤柱聖誕市集

日期:2019年12月7、8、14、15、21及22日

時間:中午12時至晚上9時

地點:領展赤柱廣場天幕廣場

 

圖片來源:IG@stanleyplazahk

【聖誕2019】赤柱聖誕市集12月開鑼 全新科學實驗室主題/50攤檔出售特色美食+精品

↓送您東海端午粽 - 香港製造信心保證↓

↓「瑤柱綠豆粽」及「湘蓮鹼水粽」↓


【立即推薦】

↓ 賺加碼U Fun換現金券及免費禮品 ↓

more