東京迪士尼三眼仔麻糬新食法 配雪糕/珍珠抹茶latte更可愛!

發佈: 2020.03.20

去到日本的東京迪士尼當然要影靚相啦!那裏除有花車巡遊、夢幻建築及趣緻機動遊戲之外,也有很多超可愛的角色造型美食,其中有這個人氣三眼仔麻糬!三眼仔麻糬賣相好得意,更有不少遊客研發麻糬新食法,各位忠粉又想不想試試呢?

食法一就是先把雪糕吃到一半,再將三眼仔麻糬疊上去,口感更豐富之餘,最重要是影到張靚相!食法二就是三眼仔麻糬配上樂園賣的珍珠抹茶latte,雖然味道沒有變得更特別,不過這個綠色配搭卻吸睛得多~樂園還有賣配上三眼仔麻糬的甜品呢!

圖片來源:東京迪士尼官網

授權轉載:IG@r_ino45IG@rina_annieIG@nniclniy0IG@____tnkangelIG@hononokurashiIG@nniclniy0

↓【限時搶⚡】Ísey Skyr健康冰島乳酪套裝!↓

↓ 使用比普通乳酪多近4倍的牛奶!/ 好像Gelato義式雪糕一般的口感!↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more