黃巴賣漢堡 130g安格斯牛肉漢堡扒

發佈: 2020.07.27
文: U Magazine

大埔有新漢堡店!這間新開漢堡包外賣店,裝修相當矚目,黃色美食帶點牙買加風情的門面,由裝修佬老闆一手一腳砌出來,廚房就由Kit負責,他曾在中環的高檔漢堡店工作。

店內的招牌是100%安格斯牛漢堡扒,塊塊重130g, 1塊已差不多有3兩重。漢堡扒由兩位猛男純安格斯牛肉使勁手打而成,有少少港式style,鬆化軟腍,最正牛味極濃,咬落去充滿甘香。連麵包都係特別訂造,日日新鮮運到,牛油味好香,他們仲自家炒製焦糖洋蔥及自家調蛋黃醬配漢堡,漢堡勁有分量,價位幾相宜。

店主 Chek、Kit

 

【大埔美食】黃巴賣漢堡 130g安格斯牛肉漢堡扒

珍寶漢堡 $108
一共有 7 層,包括牛肉漢堡扒、安格斯牛漢堡扒、番茄、青瓜、酸瓜、煙肉及焦糖洋蔥,淨係 2 件扒已有 260g!

 

【大埔美食】黃巴賣漢堡 130g安格斯牛肉漢堡扒

CHEKit Burger $66

用上 130g 安格斯牛肉漢堡扒,配洋蔥、生菜、酸瓜、番茄及少少 homemade 蛋黃醬。

 

菠蘿芝士蝦堡 $62(配薯條及罐裝汽水加 $23)
蝦餅都幾厚身,差不多有2cm厚,彈牙度飲人滿意,配軟腍多汁的煎菠蘿,好多料但不算飽膩。薯條炸很夠火氣,脆身多薯肉。

 

ChEKit Burger

地址:大埔安慈路 4 號昌運中心商場地下 A9 號舖

電話:6550 0101

營業時間:星期一至四 12nn - 10pm,星期五及六 12nn - 11:30pm

備註:漢堡升級套餐配薯條及罐裝汽水加 $23

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓


↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

more